Nieuws

Inzage polisblad bootverzekering verplicht voor vaste klanten

Volgens de algemene voorwaarden van de brancheorganisatie Hiswa - Recron en het havenreglement is het hebben van een bootverzekering met minimaal WA al jaren verplicht als u in een jachthaven ligt. Dit geldt ook in onze jachthaven. 

Via onze nieuwsbrief van afgelopen december hebben wij aangeven dat we vanaf het nieuwe seizoen 2024/2025 een kopie van het polisblad opvragen van elke boot in onze jachthaven. 

Het staat u uiteraard vrij om te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij die goed past bij uw boot en uw wensen. Wij willen u vragen om uiterlijk 31 maart 2024 een kopie van uw polisblad per mail aan te leveren. Bij het ontbreken van een polisblad kan dit een reden zijn om de jaar overeenkomst van de ligplaats of stalling vanaf het nieuwe seizoen niet te verlengen. 

Nieuwe horeca toppers!

Met veel enthousiasme willen we onszelf aan jullie voor stellen. Erik en Babette Kwint. Samen met onze drie kinderen wonen wij in het prachtige Beneden- Leeuwen. Na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt, hebben we besloten om het roer om te gooien en onze passie voor horeca te volgen. We zijn verheugd om ons nieuwe bedrijf, Plexat Eten & Drinken, te introduceren als de trotse horeca-uitbaters van de jachthaven Watersportcentrum Maasbommel.

In de zomermaanden verwelkomen we onze gasten op ons prachtig vernieuwde terras, waar ze kunnen genieten van een ontspannen sfeer en een adembenemend uitzicht. Maar ook in de wintermaanden blijven onze gasten welkom. De eerste verdieping van het pand wordt ingericht in een warm en knus restaurant, waar gasten kunnen ontsnappen aan de kou en genieten van een intieme en gezellige sfeer.

Bij Plexat Eten & Drinken streven we ernaar om onze gasten te verwennen met heerlijke gerechten. Onze specialiteiten zijn onder andere vlees van de grill, smakelijke borrelplanken, verrukkelijke lunches en natuurlijk koffie met gebak. We kijken er enorm naar uit om samen te werken met het watersportcentrum en een geweldige ervaring te bieden aan zowel watersportliefhebbers, lokale bewoners als andere bezoekers.

Wij geloven dat een goede sfeer essentieel is voor een geslaagde avond of middag uit. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat ons eetcafé een plek is waar jullie kunnen ontspannen, lachen en genieten van elkaars gezelschap. Of jullie nu met vrienden, familie of collega’s langskomen, wij zullen zorgen dat jullie een onvergetelijke middag of avond hebben.

Dus, als jullie op zoek zijn naar een plek waar jullie kunnen genieten van heerlijk eten, een gezellige sfeer en goede muziek, dan heten wij jullie van harte bij Plexat Eten & Drinken bij Watersportcentrum Maasbommel. Wij kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen en samen mooie herinneringen te creëren.

Officiele opening op 24 maart van 15:00 uur tot 17:00 uur

Adres:
Plexat Eten & Drinken
Watersportcentrum Maasbommel, Bovendijk 2, Maasbommel

www.plexat-etenendrinken.nl
info@plexat-etenendrinken.nl

Openingstijden:
April t/m oktober; dinsdag t/m zondag 11.30 uur tot 22.00 uur
November t/m maart; donderdag t/m zondag 11.30 uur tot 22.00 uur

Activiteiten kalender 2024

Overzicht 2024:

20 april: Openingsfeest met live muziek en foodtrucks op het grasveld 

Blue Floral Spring Festival Flyer

11 mei: Maas in Vlammen georganiseerd door de vereningshaven Gouden Ham. 

22 juni: Midzomerfeest met live muziek, buitenbar, tent en een foodtruck op het grasveld. Entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

03 augustus: Prutteltocht door de Gouden Ham 

14 september: Botary Maas en Waal

Kerstkaart 2023

kerstkaart_2023_Tekengebied 1 (4)

Tarieven 2024 zijn bekend

Bekijk de tarieven voor het nieuwe seizoen via deze link 
 
De tarieven zijn ten opzichte van 2023 zijn verhoogd met ca. 5%.
Dit is in verband met de inflatie. Zie hiervoor de Hiswa-voorwaarden art. 8.3.

Milieustraat afname

We zien dat veel klanten al gebruik maken van onze milieustraat. daar kunt u gescheiden uw afval kwijt, denk bijvoorbeeld aan plastic, glas, papier, restafval, afgewerkte olie en verfresten. Het is niet de bedoeling dat u verbouwingsafval of hout achter laat in de milieustraat. Dit moet u zelf afvoeren.

Bij het havenkantoor kunt u een sleutel ophalen waarmee u de milieustraat kunt openen tussen 07:00 uur en 21:00 uur.

Dagelijks en soms meerdere keren per dag zijn alle prullenbakken vol met grote zakken of grote hoeveelheid afval. Voor dit afval is de milieustraat bedoeld. Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf dit seizoen bij alle klanten het afval verplicht op de factuur te verwerken. Voor een vast bedrag kunt u al uw afval zoals blikjes drinken, etensafval etc. kwijt na een dag of weekend varen.

Grote schoonmaak actie

Woensdag 22 maart 2023 waren de duikers van Recovery Duikers aanwezig in de haven. 
Ze hebben de hele dag afval uit het water gehaald zoals gereedschap, tonnen, bezems en zelfs een stofzuiger. 

Met het oog op milieu en kwaliteit van het maaswater hebben we gezamenlijk deze actie georganiseerd. 
via de volgende link kunt u de ervaring van de duikers lezen en de video bekijken:

ervaring van de duiker: https://recoverydivers.nl/clean-up-bij-watersportcentrum-maasbommel/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=b1213lrLhcU

PHOTO-2023-03-22-13-45-20 (10)  PHOTO-2023-03-22-13-45-21  PHOTO-2023-03-22-14-21-17

Duitse tv programma: Lecker an bord op de haven

Afgelopen zomer waren de makers van het Duitse tv programma 'Lecker an Bord' op de haven.
De aflevering die gefilmd is vanuit onze haven kunt u hieronder bekijken.
https://www1.wdr.de/fernsehen/lecker-an-bord/sendungen/eet-smakelijk-guten-appetit-in-maasbommel-100.html

Havenreglement

Er is een nieuw haven reglement: 
Het document kunt u bekijken via deze link

Tv programma: Welkom op het water

Rick Noorlander en Laurien Verstraten laten alle ins en outs rondom de watersport zien, gaan gesprekken aan met ondernemers en bezoeken uiteenlopende locaties en vaartuigen.
Het programma is elke zondag te zien op SBS6.

Gerenoveerde appartementen

Herfst 2021 hebben we de 6 studio's renoveerd naar 4 appartementen. 
Elk appartement heeft een oppervlakte van 37,4 m2 met een woonkamer met keuken voorzien van airco, aparte slaapkamer, badkamer en apart toilet. Het appartement is afgewerkt maar zonder stoffering.  Huisdieren en roken binnen is niet toegestaan, net als een gemeentelijke inschrijving. Voor elk appartement is een zitje met overkapping en een privacy scherm.

De huur is € 950 euro per maand. Voorschot energie bedraagt € 125 euro. Jaarlijks wordt er een afrekening energie opgemaakt. De borg bedraagt € 1075 euro en de betaling gaat per bank of pin een maand vooruit.

Bent u geintereseerd in het huren van een appartement dan kunt u contact opnemen met het havenkantoor. 
20220120_143555 20220120_102804  20220120_102548  20220120_102459


Regelgeving Verzegeling buitenboordafsluiters toilet ter consultatie

Op 30 juni zijn enkele wijzigingen in de aanstaande Besluit Activiteiten Leefomgeving ter consultatie gepubliceerd. Hiermee wordt aan belanghebbenden om commentaar gevraagd. In deze consultatie wordt het verzegelen van buitenboordafsluiters van toiletten aan boord van pleziervaartuigen aangekondigd. Hiermee wordt de wettelijke invoering geregeld. HISWA-RECRON is van mening dat verzegeling een buitenproportionele maatregel is maar dit politieke besluit is niet te keren. We zetten in op een overgangstermijn van minimaal vijf waarbij waterzuivering is toegestaan en breed beschikbaar, inzetbaar en betaalbaar is.
Over de details, de overgangstermijn en de definitieve invoerdatum wordt momenteel nog onderhandeld met het Ministerie. Pas als dat traject gereed is, zullen deze details en invoerdatum later per ministeriële regeling worden ingevoerd.

Meer informatie en reageren kan via de volgende link:  https://www.internetconsultatie.nl/wijziging_bal_verzegeling_toiletwater_pleziervaart?utm_medium=email 

Zonnepanelen op het dak van het havengebouw

Laat de zon maar schijnen want wij hebben sinds zomer 2021 102 zonnepanelen op het dak van het havengebouw!

181283764_3976107799134712_7346557117326844983_n   181320679_3976107595801399_7796384823574302419_n

Interessante filmpjes over varen en de watersport

Op deze website kunt u allerlei nuttige filmpjes vinden over diverse onderwerpen.
Zoals aanmeren, brand preventie, geluidsseinen, stroming berekenen, sluizen en verkeersborden.