Nieuws

Jachthaven is weer open

Beste Watersporter, 

Afgelopen zondag (18 juli 2021) hebben wij rond 16.00 uur iedereen gevraagd richting huis te gaan in verband met de hoge waterstand. Het water is sinds maandagmiddag langzaam aan het zakken met ongeveer een halve meter per 24 uur. Gelukkig hebben we het water en de elektra niet hoeven afsluiten. 

Met deze goede vooruitzichten kunnen wij iedereen vanaf donderdag 22 juli weer op de jachthaven verwelkomen. Donderdagochtend wordt de oploopbrug weer terug geplaatst. Wij willen iedereen vragen voorzichtig te zijn in en rondom het water, er drijft veel afval denk bijvoorbeeld om stukken hout, boomstronken maar ook tuinsets en koelkasten. 
Mocht u afval in het water zien liggen, willen we u vragen om het uit het water te halen zodat we met z'n alle weer veilig kunnen varen. Het drijfafval kunt u kwijt in de milieustraat. 

Pirates - Nest is vanaf woensdag 21 juli om 17.00 uur weer geopend voor een hapje en drankje op het dakterras. Zeilmakerij Stienstra is een aantal weken op vakantie en is half augustus weer terug.

Het vaarverbod op rivier de Maas is nog steeds van kracht. Wanneer dit wordt opgeheven is niet bekend. Zodra dit bekend is zullen we u informeren via de nieuwspagina van onze website en de facebookpagina, daarnaast kunt u het nieuws ook volgen op rijkswaterstaat.nl 


Mocht u nog vragen hebben dan horen we het graag. 
We wensen iedereen een fijne zomer toe!

Een update over het hoge water

Maandag 19 juli om 10.00 uur
Helaas hebben we gistermiddag iedereen moeten vragen naar huis te gaan. We hebben iedereen zolang mogelijk een mooi weekend gegunt maar in de loop van de dag werd het onverantwoord en konden we de veiligheid van onze klanten garanderen.

Wij willen iedereen bedanken voor het meedenken, support, hulp en medewerking!

We hebben zojuist het hoogte punt bereikt, dit blijft tot 12.30 uur en daarna gaat het langzaam zakken. We verwachten dat je woensdag in de loop van de dag weer naar de boot kunt maar hieronder informeren we iedereen per facebook, website en mail.

Hierbij alvast wat foto's van de haven.

20210718_175806  20210719_072833  20210718_152412  20210719_081236

nieuwe update hoog water

Zondag 12.25 uur:
Beste Watersporters en gebruikers van de Waterwoningen, let op uw geparkeerde auto!
Het hoge water bereikt maandagmorgen het hoogtepunt. Er komt nu nog 45 cm. bij tot het peil van 765 NAP. Vanaf dinsdag gaat het water dalen.
Een aantal auto's staan nu in de gevarenzone en moeten zo snel mogelijk weggezet worden om schade te voorkomen.
Bij het buurthuis de Hanze in Maasbommel is voldoende parkeergelegenheid. Op de dijk is het nu al vol.
Het gehele jachthaven terrein moet vanmiddag vrij van auto's zijn. Let ook op of er geen spullen ergens achter blijven. We adviseren om in de loop van de (na-)namiddag zo veel mogelijk naar huis te gaan.
We kunnen de algemene veiligheid niet meer garanderen.
De riolering zal op enig moment vollopen en niet meer het afvalwater afvoeren wat consequenties heeft voor het openhouden van de toiletten.
Tip ook je vriend of kennis waarvan je weet dat hij met de auto op het haventerrein is en deel deze informatie!

Een update over het hoge water

Zaterdag 17 juli - 11.00 uur
De verwachting is dat de waterstand zijn top bereikt op maandag middag op 765 nap.
Oploopbrug
De steigers drijven en gaan met het water mee omhoog.
Wel zijn aan beide zijdes de oploopbrug weg gehaald en een tijdelijke oploopbrug geplaatst. deze is smaller, dus wees voorzichtig.
 
Parkeerplaats wordt afgesloten
De verwachting is dat het water tot aan het asfalt komt.
Dit betekent dat wij u dringend vragen de auto weg te halen op he grint. U kunt uw auto parkeren op de walstalling, het asfalt of langs de dijk.
 
De verwachting
Op 17 juli om 14.00 uur staat het water op: 650 nap.
Op 18 juli om 10.00 uur staat het water op 710 nap.
Op 19 juli om 10.00 uur staat het water op 760 nap.
 
Wij houden u op de hoogte via facebook en de nieuwspagina van de website. Blijf gezond en help elkaar!
Heeft u vragen kunt u contact opnemen met het service team.

Hoog water in de Maas

Zoals vele al wel weten is het waterpeil van de maas aan het stijgen. Op social media gaan veel berichten rond over wat er in Duitsland en Limburg gebeurd, dat is verschrikkelijk!

De Maas zal zondag op maandag nacht een hoogtepunt bereiken van ongeveer 800 nap. Dit betekent dat het water tot aan het asfalt staat. Gelukkig heeft dit voor de steigers weinig gevolgen maar hieronder een opsomming voor de dingen die de komende dagen anders zullen zijn.
- het vuilwaterstation is niet in gebruik
- de oploopbrug bij de E steiger zal erg stijl staan, zo nodig hadden wij die er af en leggen we een extra brug ernaast.
- de milieustraat is buiten gebruik. de ondergrondse restafval containers zijn gevuld met water, de papier en plastic container is weg en de rest in de milieustraat wordt verhoogd.
- de slagboom bij het havengebouw is verwijderd.
- het gedeelte met grint op de parkeerplaats is afgesloten omdat de kans bestaat dat dit onder water komt te staan.
- zo nodig halen wij zaterdag of zondag alle kruiwagens naar binnen om te voorkomen dat ze gaan drijven.
- mocht het water op het asfalt komen te staan dan raden wij u aan om de auto op de dijk te parkeren.
Het sanitair blijft open en toegankelijk net zoals het restaurant maar wij raden u wel aan om laarzen mee te nemen voor het geval dat het nodig is.

Mocht u vragen hebben hieronder kunt u contact opnemen met het service team.

Negatief vaaradvies vanuit Rijkswaterstaat´╗┐

Wees voorzichtig en let op stroming en snelheid van de maas en andere rivieren.

Het water hoogte van de Maas is normaal gesproken 480 nap.
Op donderdag 15 juli stijgt de maas naar 560 nap.
Op vrijdag 16 juli stijgt de maas naar 600 nap.
Op zaterdag 17 juli stijgt de maas naar 635 nap
Verder kunnen we op dit moment nog niet kijken, de verwahting is dat maandag 19 juli het hoogtepunt bereiken.

link voor negatief vaaradvies: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2021/07/rijkswaterstaat-adviseert-geen-recreatievaart-op-de-maas-bij-hoge-afvoer?fbclid=IwAR0fgAneWqfP3VioVfWroFu1sYcQ-EmvIXyY98MBf2UhQDbVUOhsFBWsBow 

Link voor waterniveau:  https://waterinfo.rws.nl/#!/details/publiek/waterhoogte/Megen(MEGE)/Waterhoogte___20Oppervlaktewater___20t.o.v.___20Normaal___20Amsterdams___20Peil___20in___20cm 

Elke dinsdag een foodtruck op de haven

Vanaf dinsdag 13 juli is er wekelijks een foodtruck aanwezig. 
Elke dinsdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur kunt u allerlei lekkernij kopen. Er wordt heerlijk italiaans schepijs en pizza slices aangeboden.
De foodtruck staat bij het begin van het haven terrein. De foodtruck heeft ook diverse social media kanalen waar u op de hoogte blijft van de leukste verhalen en informatie. Bent u nieuwsgierig naar meer informatie kunt u meer informatie vinden de website: http://www.bakkenophakkenfoodcaravan.nl/ 
foodtruck bakken op hakken

Regelgeving Verzegeling buitenboordafsluiters toilet ter consultatie

Op 30 juni zijn enkele wijzigingen in de aanstaande Besluit Activiteiten Leefomgeving ter consultatie gepubliceerd. Hiermee wordt aan belanghebbenden om commentaar gevraagd. In deze consultatie wordt het verzegelen van buitenboordafsluiters van toiletten aan boord van pleziervaartuigen aangekondigd. Hiermee wordt de wettelijke invoering geregeld. HISWA-RECRON is van mening dat verzegeling een buitenproportionele maatregel is maar dit politieke besluit is niet te keren. We zetten in op een overgangstermijn van minimaal vijf waarbij waterzuivering is toegestaan en breed beschikbaar, inzetbaar en betaalbaar is.
Over de details, de overgangstermijn en de definitieve invoerdatum wordt momenteel nog onderhandeld met het Ministerie. Pas als dat traject gereed is, zullen deze details en invoerdatum later per ministeriële regeling worden ingevoerd.

Meer informatie en reageren kan via de volgende link:  https://www.internetconsultatie.nl/wijziging_bal_verzegeling_toiletwater_pleziervaart?utm_medium=email 

Op 1 juli start de inschrijving voor DijkenSport 2021

DijkenSport is een groot sport evenement in Maas en Waal.
U kunt met diverse disciplines meedoen zoals wandelen, fietsen, wielrennen, skeeleren en me - moveren.
Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vindt u via de volgende link: https://dijkensport.nl/nl/

Prachtig artikel in het magazine Land van Maas en Waal buitengewoon

a2b4641aa35a48fcb902135063e3c6eb-0001

Nieuwe collega Menno

Ik ben Menno, nieuwe assistent havenmeester vanaf 1 juni jl. Ik ben 42 jaar en woon samen met Maaike in Rosmalen met onze twee katten Kida en Bliksem. We zijn ook samen trotse eigenaar van onze eerste zeilboot, een Neptun 25. We zijn nu druk bezig om haar klaar te maken om te kunnen zeilen. 

Voorheen werkte ik als teamleider in de stroopwafelproductie en als pasteur op de melkboerderij. Nu als assistent havenmeester heb ik de kans gekregen om van mijn hobby m’n werk te maken. 

Veiligheid en gastvrijheid staan bij mij hoog in het vaandel. En hoop hiermee een grote bijdrage te leveren voor het prachtig gebied van Watersportcentrum Maasbommel.

 foto voor kennismaking social media 2

12 mei was NPO Radio 1 op de haven

Ze hebben Joyce (Haven) en Mea (Pirates - Nest) geïnterviewd en daarna ook nog een paar klanten gesproken.
Het onderwerp van het interview was de start van het watersportseizoen en wat er nu anders i.v.m. de corona maatregelen.

U kunt het interview terug luisteren via onderstaande link:
Het interview is te horen vanaf: 06.50 uur.

Legionella controle goed gekeurd

Afgelopen week is er weer een monster genomen van het kraanwater bij het sanitair. Dit wordt elk jaar gecontroleerd op legionella.
De legionellabacterie groeit in water met een temperatuur tussen de 20 en 50 graden Celsius. Als het water in hele kleine druppeltjes (nevel) in de lucht komt, kan iemand de bacterie inademen en besmet raken. Van nature komt de bacterie voor in grond en in water. bron: RIVM.
Om te voorkomen dat de waardes te hoog worden in het kraanwater spoelen we elke week de douches minimaal 10 minuten. Dit is voldoende om te voorkomen dat de hoeveelheid bacteriën in de gevaren zone komen.
Ook dit jaar waren de waardes weer in orde!
U kunt met een gerust hart gebruik maken van het sanitair 

Zonnepanelen op het dak van het havengebouw

Laat de zon maar schijnen want wij hebben sinds kort 102 zonnepanelen op het dak van het havengebouw!

181283764_3976107799134712_7346557117326844983_n   181320679_3976107595801399_7796384823574302419_n

Blauwe Vlag 2021 voor Watersportcentrum Maasbommel

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 127 jachthavens en 56 stranden. Watersportcentrum Maasbommel mag dit jaar wederom het Blauwe Vlag keurmerk voeren.

In verband met de huidige Covid-19 maatregelen kon het jaarlijkse uitreikingsmoment wederom niet doorgaan. Wel werd op donderdag 6 mei om 11.30 uur het Blauwe Vlag seizoen geopend met het hijsen van de vlag op de Hanzehaven in Elburg.  

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Watersportcentrum Maasbommel nog aan de vereisten voldoet.

Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt Joyce van Ooijen van Watersportcentrum Maasbommel. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op de haven weet wat we er voor moeten doen”.

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

Interessante filmpjes over varen en de watersport

Op deze website kunt u allerlei nuttige filmpjes vinden over diverse onderwerpen.
Zoals aanmeren, brand preventie, geluidsseinen, stroming berekenen, sluizen en verkeersborden.

Verbouwing horeca keuken

Sinds half oktober is de horeca in Nederland gesloten.
Om deze tijd goed te benutten hebben we gekeken naar de keuken van de horeca. 

In samenwerking met Pirates - Nest is er besloten de keuken volledig te verbouwen. 
Samen met Scholten Groot keukens is gekeken naar de mogelijkheden en wensen en is er een nieuwe indeling gemaakt. 
In de zomerperiode kan het best wel druk zijn op het terras en om iedereen te voorzien van de lekkerste gerechten is er gekozen voor een nieuwe keuken die ongeveer 3 keer groter zou worden dan de bestaande keuken. 

20201124_154247.jpg  20210111_165209.jpg  20210219_170103 (1).jpg  20210219_170057.jpg  IMG-20210219-WA0001.jpg  20210202_162420.jpg

De keuken wordt half maart 2021 opgeleverd aan Pirates - Nest. 
Hopelijk mag de horeca daarna snel weer open. 

Alvast vakantie inspiratie op doen voor 2021

In het Belgische 'Kampeertoerist' vindt u een prachtig artikel over Waterrijk Maas en Waal. 
Hiermee kunt u alvast vakantie inspiratie opdoen voor lente 2021. 

 Lees hier het artikel.

De haven bedekt met sneeuw

Begin februari heeft het een weer behoorlijk gesneeuwd in Nederland. 
Dit levert vaak mooie en bijzondere beelden op. 

Ook de haven zag er prachtig uit in de sneeuw. 

20210109_090415.jpg  FB_IMG_1612872643199.jpg  20210209_082734.jpg 20210208_144611.jpg  20210208_132751.jpg  20210208_132857.jpg  

Kerstkaart 2020

kerstkaart_2020_digitaal1024_1.jpg