Havenweekend

Nieuwsbrief 2108

Nieuwsbrief maart 2018

 

Beste watersporter,

Ook na een lange koude winter, komt de lente. Hierbij onze nieuwsbrief  om u alvast mee te nemen naar onze aankomende lente-activiteiten en tips voor een plezierig  watersportseizoen met onder meer:

  • Opknap steigers van start
  • Nieuwe slagboom bij de winterstalling met kentekenherkenning
  • Havenweekend op 2 en 3 juni, Fuikfeest op 11 augustus

Opknap steigers van start:

Dit voorjaar gaan we de E steiger voorzien van een nieuw loopdek. Het loopdek wordt voorzien van kunststof roosters, dus met antislip. Het is een omvangrijk en kostbaar project waar we in maart en april nog wel druk mee zijn.

Alvast excuus voor het ongemak, de bedoeling is uiteraard dat de boten allemaal bereikbaar blijven.

Ook beide poorten bij de E en de J-steiger krijgen een kleurtje en worden voorzien van nieuw sluitmechanisme en beveiliging. Wanneer we zover zijn, krijgen alle ligplaatshouders het toegangsnummer om de poort te openen.

Nieuwe slagboom:

Graag willen we de haven meer open maken. Een deel van de hagen zijn verlaagd om meer zichtbaar te zijn voor de passanten op het fietspad. Er is een extra slagboom erbij gekomen waardoor we de ruimte rond het Havengebouw meer open kunnen maken. De bestaande slagboom gaat dan automatisch open en dicht. De nieuwe slagboom naar de winterstalling, parkeerterrein en de Waterwoningen nrs. 1-12 werkt automatisch via kentekenherkenning.

Dit betekent wel dat de kentekens van te voren geregistreerd moeten worden. U kunt dit doen door het sturen van een mail met uw kenteken, dan voeren wij deze in.

Administratie en factuur:

Binnenkort gaan we weer van start met het opmaken van de factuur voor uw ligplaats van dit seizoen. De gemiddelde tariefstijging bedraagt ca. 2.5%.

Dit jaar gaan we de factuur en onze dienstbrieven zo veel mogelijk per email sturen. Het kan zijn dat wij niet het juiste emailadres hebben. Wanneer u deze nieuwsbrief per post ontvangt, dan verzoeken wij u om ons een email te sturen met uw emailadres.

Op deze manier blijft u ook op de hoogte van al onze nieuwtjes, nieuwsbrieven en evenementen.

Havenweekend:

Op veler verzoek hebben we een andere datum voor het Havenweekend vastgesteld. Eerder zaten we dichtbij de zomerfeesten Nijmegen en dit vond niet iedereen handig. Daarom wordt nu de Havenfeesten op 2 en 3 juni gehouden. Wilt u deze datum alvast noteren?

Programma:

We zijn al druk doende met de voorbereidingen. Op 2 juni is er de Maasbommelse avond vol met Hollandse muziek en een scala aan regionale zangers en op de zondag 3 juni een (koffer-)markt, Frühschoppen en een lokale live-band. Oftewel het belooft een afwisselende en zeer gezellige dagen te worden. Het thema van deze 6e editie is “samenwerken”, want de havenfeesten worden georganiseerd samen met de lokale muziekverenigingen uit Maasbommel.

Ook hebben we weer het FUIKFEEST gepland. Onze partners Story Sound, Weijert elektrotechniek, Dekkers Loonbedrijf en Riverside Outdoor Events doen weer allemaal mee om deze muziekdag op het water weer tot en grandioos succes te maken!

Blauwe vlag:

De inspectie is weer afgerond, en we rekenen er weer stiekem op om dit jaar de Blauwe Vlag in ontvangst te nemen. Deze erkenning staat onder meer voor een schone haven. Hopelijk gaat dit inderdaad lukken, we laten het natuurlijk ook weer weten!

De Blauwe vlag is een keurmerk van Veiligheid en Milieu voor jachthavens in Nederland. Watersportcentrum Maasbommel is de enige haven met dit keurmerk in deze regio.

Afval:

Een lastige item blijft het afval. De kosten rijzen de pan uit. We zien dat gemeenten ook allerlei maatregelen aan het nemen zijn om het scheiden van het afval te verplichten. Onze gastvrije ontvangst van al het afval, zorgt helaas voor meer en meer afval en de bijbehorende hoge rekening. Dus hier moeten we ook mee aan de slag.

Gratis internet:

Op de haven bieden we gratis WIFI aan in de omgeving van het Pirates-Nest. Wilt u hier ook gebruik van maken, informeer dan in het havencafé Pirates-Nest naar de toegangscode.

Havencafe Pirates-Nest

Inmiddels hebben Ton en Mea al een hele goede naam opgebouwd met al het lekkers uit de keuken en de vele verschillende biertjes. Er worden allerlei leuke evenementen georganiseren in het Vooronder of boven in het Havencafé.

Wil je wat afspreken neem dan contact op via email: of telefoon:

We moeten nog heel veel doen dit voorjaar en we hebben er al veel zin in.

Laat de lente maar komen!

 

Vriendelijke groeten,

Watersportcentrum Maasbommel

 

Dries Dobbelstein, havenmeester.